Det er ikke lov å bruke…

Vi er bare 11 millioner, så kamerater, det er ikke lov å bruke kondomer, jeg har for få landsmenn. Jeg ser at noen damer allerede klapper!”

Det var noen av ordene som president Evo Morales uttalte for en ukes tid siden på en konferanse han hadde med fagforbund fra tropeområdene, etter å ha sammenlignet den bolivianske befolkningen med befolkningene i Kina og Brasil.

Etter denne konferansen gjorde Lucio Marca, nestleder i det politiske partiet MAS, det kjent at regjeringen utreder en lov om å skattlegge kvinner som ikke har barn.

Av åpenbare grunner kom det straks kritikk fra forskjellige sektorer; Bolivia er et utviklingsland, økonomien er ikke stabil og barnedødelighet og sykdomsforekomst er dessverre høy. Dette i tillegg til andre faktorer som karakteriserer utviklingsland.

Men noen dager senere, kanskje som konsekvens av all kritikken, forklarte en talsmann fra regjeringen at uttalelsen fra nestleder Lucio Marca var en personlig mening, og at regjeringer ikke vurderer dette temaet.

Nå må vi bare tenke på hvordan sånne meninger påvirker den bolivianske befolkningen, med tanke på situasjonen Bolivia er i.

Ifølge UNICEF er 50.1 % av Bolivias befolkning kvinner, 44 % er under 18 år og 62 % identifiseres som urbefolkning. Migrasjon fra landet til byene på grunn av fattigdom endrer gradvis situasjonen for familiene, der enslige kvinner og eldre får hele ansvaret for barna og husholdningen, også økonomisk. Dette fører til økt fattigdom på landet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *