Kvinnelig politiker drept

Usikkerheten i Bolivia blir stadig mer synlig. Politikeren Benita Pari ble nylig ble valgt som medlem av ”Etikk og æres-domstolen” (Tribunal de Ética y Honor) som representant for det politiske partiet Movimiento Sin Miedo – MSM, et sentrumsparti som ledes av Juan del Granado, og som er blant de største partiene til presidentvalget i 2014. Benita Pari ble rapportert savnet den 20. oktober.

Påfølgende mandag fant politiet en ukjent kropp i nærheten av Achocalla, som de ikke kunne identifisere. Først etter en ukes leting kom offerets familie til likhuset i La Paz, der de så vidt klarte å gjenkjenne kroppen til Benita. Ansiktet var deformert og skallen knust, sannsynligvis av slag med flasker og steiner.

Maria Elena Dehesa, leder fra MSM El Alto, sa at så langt har de bekreftet at Benita Pari var hjemme sammen med barnet sitt og en venninne og vasket klær, til hun ca. klokka 16.00 fikk en mistenkelig telefon. Hun sa plutselig til venninna si at hun hadde et viktig møte, lot klesvasken ligge, og ba henne å passe på barnet sitt. Hun kom aldri tilbake.

MSM har tilbudt offerets familie et juridisk team for å etterforske saken.

En av stortingsrepresentantene fra MSM, Marcela Revollo, tilkjennega at de ikke utelukker noen hypoteser, og at det kan være alt fra en lidenskapsforbrytelse til en politisk forbrytelse.

Samtidig avviser Lucio Marca, stortingsrepresentant fra offisialistpartiet MAS, enhver kobling med sitt parti og saken. Han bemerket at slike handlinger går langt utover politiske forskjeller, og sjokkerer samfunnet.

Toppfoto: Mujeres Lideres

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *