Men du… Hva gjør du egentlig?

I denne teksten tenkte jeg å gi et lite innblikk i mine erfaringer hittil, løst basert på de spørsmål jeg har fått og de spørsmål jeg kanskje til tider har stilt meg selv.

Først litt kort informasjon om meg og mitt politiske ståsted. For, JA, det er politikk dette handler om, både før, under og etter oppholdet. Min hverdag i Norge vil jeg tørre å beskrive som relativt politikkfri, hvis ikke det handler om de virkelig viktige tingene i livet (som nedsatte alkoholpriser eller legalisering av proffboksing) er nok min kunnskap og interesse lav. Jeg er en 26 år gammel mann, som har det BRA i Norge og stemmer i regjeringsvalg mer på grunn av skyldfølelse enn virkelig interesse.

leonSå hva gjør du i en organisasjon som er så politisk engasjert?

Det spørsmålet har jeg tenkt over mange ganger, og det svaret jeg har kommet fram til hittil er at jeg har et ønske om å sette meg inn i andres livssituasjoner, spesielt da i Latin-Amerika. I Norge føler man kanskje ikke at politikk har den største innflytelsen på livet sitt. Men når politikk blir en kamp for rettferdighet, en kamp for å overleve, en kamp for grunnleggende rettigheter, blir plutselig politikk noe mer enn det man hopper over for å komme til sportssidene i avisen

Har dette noe å si for Norge da??

Jeg var sikker på at svaret var nei, Brasils politiske system, med korrupsjon og skjevfordeling av ressurser har da ingen innflytelse på lille Norge. Vi kommer jo aldri til VM uansett og sommer-OL er vel ikke akkurat der vi sanker flest medaljer. Min største AHA-opplevelse hittil var da jeg fikk vite at mye av den norske jordbruket baserer seg på soya fra Brasil. At kua som endte sitt liv for middagen min omtrent kun har spist kraftfôr fra Brasil. At prisen for kjøttet er så lav fordi vi ikke vil betale mer for mat og derfor blir bønder nødt til å importere billig soya for å kunne produsere den kvantiteten kjøtt som trengs.

Solidaritetsbrigade, hva vil det si? Hjelper dere ikke til?

Det er et vanskelig spørsmål. Etter min mening vil jeg si i teorien NEI, men i praksis JA. Vi bygger ingen skoler, vi redder ingen fattige barn fra et liv i fangenskap eller underviser i engelsk. Vi lærer, diskuterer og setter oss inn i ulike temaer. Vi opplever, dokumenterer, undersøker og rapporterer. Vi lærer portugisisk, lærer kultur, lærer mennesker å kjenne.

Så hva gjør dere egentlig? Leon

Har du orket å lese helt hit er en bitteliten del av arbeidet vårt gjort. Vi står side om side med en organisasjon, hvor vår målsetning ligger i å informere folk i Norge om et system som er fylt med urettferdigheter og hvor staten Norge faktisk bidrar til disse urettferdighetene i større grad enn jeg noensinne hadde trodd. Endring starter ved opplysning og kunnskapen vi får her er nok til å vekke en bærumsgutt fra sin politiske dvale.

Tekst og foto: Leon Millestad/Brigaden

3 kommentarer til Men du… Hva gjør du egentlig?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.