Velkommen!

Er du lei av rosabloggere og shabby chic? Interesserer du deg for det som rører seg i Latin-Amerika, men savner et tilgjengelig forum for informasjon og debatt? Da har vi årets julegave til deg – Redaksjonen i Trondheim er glade for å endelig kunne ønske deg velkommen til den splitter nye bloggen Folk og røvere i Latin-Amerika!

Vi ønsker først og fremst at bloggen skal være et levende, engasjerende og aktuelt forum for både formidling og debatt. Skribentene er hovedsaklig latinamerikanere i Norge og nordmenn i Latin-Amerika, og bidrar slik med førstehåndsinformasjon fra kontinentet. Med jevnlige innlegg ønsker de å formidle et variert og nyansert perspektiv på et vidt spekter av tema som berører latinamerikanske forhold, gjerne med fokus på saker som ikke settes på dagsordenen i andre medier. Med andre ord – vi lover spennende lesing!

I forbindelse med lanseringen kan du blant annet lese om forholdet mellom menneskerettighetsbrudd, frihandelsinteresser og politisk makt i Colombia. Diego er ikke nådig i sin kritikk når han poengterer ironien ved å ha en president og visepresident, henholdsvis kalt Juan Manuel Santos og Angelino Garzón, i et land hvor en grusom borgerkrig har tvunget fire millioner mennesker på flukt. I artikkelen Colombia: En regjering av engler og helgener? skriver han;

“Det å ha en “hellig” president og en “engleaktig” visepresident fungerer som god propaganda i utlandet, men forandrer ikke den politiske situasjonen i Colombia”

Synes du dette høres spennende ut? Redaksjonen ønsker alle lesere hjertelig velkommen innom, og håper også at mange vil være aktivt med i debatten. Kanskje du også har lyst til å bidra til bloggen? Vi er alltid på utkikk etter nye skribenter. Hva engasjerer deg med Latin-Amerika? I forbindelse med lanseringen arrangerer vi en KONKURRANSE, hvor vinneren kan høste julens kuleste forundringspakke. Vi premierer det beste tipset! Vi spør: Hva kan du tenke deg å lese om, og hvorfor? For å være med i konkurransen legger du igjen svar i kommentarfeltet og linker til bloggen enten på din egen blogg eller på facebook. Vi gleder oss til å høre hva du er interessert i! Vinneren blir annonsert på bloggen over nyttår – så følg med!

Ta gjerne kontakt med redaksjonen dersom du ønsker å skrive for oss. Det eneste vi krever av både skribenter og debattanter er at de respekterer vår enkle bloggfilosofi;

Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man blogge hva man vil!

Bilde: Foto Marte Lange Vik

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *